Loma alkaa tällä kertaa keskellä viikkoa. Torstai aamuna aikaisin laskeutuu ystäväni ja hänen siippansa kone kentälle. Olimme pikkutyttöinä erottamattomat kaverukset. Vuonna 1969 hän muutti perheensä kanssa Australiaan. Siitä lähtien olemme pitäneet yhteyttä. Ensimmäisen kirjeen leimassa on vuosi -69 ja se on kirjoitettu lentokoneesta Intian yläpuolelta.

Monta vuotta kirjeet ja kortit matkasivat Suomen ja Australian välillä kunnes varmaan 20-vuoden ajan puhuimme C-kasetteja ja soittelimme. Koska ystäväni työskentelee matkailun parissa hän on muutaman kerran piipahtanut Suomessakin. Vuonna 2005 vietimme Suomessa yhdessä joulun perheiden kesken. Tyttäreni vietti lukioaikanaan reilut pari kuukautta Auatraliassa kieltä opiskellen... ja oppien sen.

Hauskinta on vuosien varrella ollut, että löydämme samanlaisia asioita: meillä on samanlaiset tapetit, miehemme tekevät samaa työtä, harrastavat samoja asioita jne. Nykyään myös lapsemme kirjoittelevat netin kautta toisilleen.

Torstaina siis näemme ensimmäistä kertaa kesäisessä Suomessa. Suuntaamme lentokentältä Lapin suuntaan, jonne ehdimme ennen hyttysiä!!!

Sitä odotellessa, pakkaillessa, ym touhussa pistelen tätä Jooan ristipistoa, joka on jo ihan hyvässä vaiheessa.Vielä kuva mummon mussukasta