Terveiseni Prahan joulumarkkinoilta! Ihastuin kaupunkiin ensinäkemällä. Paljon elämää, jouluisia kojuja ja kauniisti koristeltuja joulukuusia. Varsinkin iltaisin kaikki näytti kuin sadussa. Kuvassa piparikoju. Näitä löytyi useampikin täynnä upeasti koriseltuja pipareita joulukalenterista mitä erilaisempiin kuvioihin.

Tätä kiekurapullaa oli pakko maistaa... ja se olikin tosi, tosi maukasta. Aivan kuin meidän pullataikinaa kieritetty kaulimen näköisiin kapuloihin. Näitä sitten pyöriteltiin ja paisteltiin hiilien päällä. "Pulla" jäi ontoksi ja siitä oli mukava taittaa palanen mutusteltavaksi.

Ajoimme taxilla kuninkaanlinnaan. Siellä eniten viehätti pieni kadun pätkä "Kultainen kuja". Nukkekotimaisia taloja linnanmuurin kyljessä. Aikoinaan ne olivat jousiampujien, kauppiaiden ja kultaseppien mökkejä. Nykyään mökeissä on pikkuisia puoteja: käsitöitä, kirjoja, matkamuistoja ym.

Löysimme myös mielenkiintoisia haarniskoja...

Piipahdimme myös Euroopan vanhimmalla juutalaisella hautausmaalla, joka sijaitsee entisessä ghetossa. Hautaaminen lopetettiin 1787. Osa kivistä onkin kaatuneita ja puolittain piilossa maakerrosten alla.